covid

informator

iskljucinasilje

Javne nabavke

iskljucinasilje

Priznanje strane sudske odluke

Корисни линкови

Ток предмета
 
Osnovni sud Niš
Основни суд у Нишу
Ministarstvo Pravde
Министартсво правде
Drustvo Sudija
Друштво судија
Vrhovni kasacioni sud Srbije
Врховни касациони суд
Sudski Vestaci Nis
Удружење вештака Ниш
Više javno tužilaštvo
Више јавно тужилаштво
Osnovno javno tužilaštvo
Основно јавно тужилаштво

Саопштење за јавност и медије

            С обзиром на исказано интересовање јавности о статусу предмета формираног поводом догађаја испред кафића „Локо“ у Нишу, улица Кеј Кола српских сестара ББ дана 24.08.2017. године, током кога је једна особа лишена живота, Виши суд у Нишу дана 04.04.2022. године, на основу члана 58. Судског пословника, издаје следеће

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ И МЕДИЈЕ

Пред Вишим судом у Нишу окончан је кривични поступак против окривљеног П.Т. из Београда. Окривљени П.Т. је оглашен кривим због учињеног кривичног дела убиства из члана 113. Кривичног законика у стицају са кривичним делом недозвољене производње, држања, ношења и промета оружја и експлозивних материја из члана 348. став 4. у вези са ставом 1. Кривичног законика.

Пресудом овог суда осуђен је на јединствену казну затвора у трајању од 15 (петнаест) година коју ће издржати у заводу за извршење кривичних санкција. У ову казну ће се урачунати и време проведено у екстрадиционом притвору у Савезној Републици Немачкој и притвору у Републици Србији.

            Окривљени и јавни тужилац против ове пресуде имају право жалбе у року од 15 (петнаест) дана овом суду за Апелациони суд у Нишу.